Täällä sitä nyt ollaan

Ni hao!

Täällä sitä nyt tosiaan ollaan oltu melkeimpä viikko. Lähdettiin siis sunnuntaina 14.5 ja oltiin perillä paikallista aikaa aboutklo 7 aikoihin. Lento kesti 7h 30min. Lennettiin Finnairilla joka oli tosi iso kone eli siinä oli yhdessä rivissä 9 paikkaa. Lentokone yllätti mut ainakin, sillä jokasella oli oma kosketusnäyttö edessä, josta voi seurata lentoa ja sen reittiä kartasta ja kamerasta. Siitä pystyi kattomaan leffoja ja kuuntelemaan musiikkia jnejne. Saatiin myös tyynyt, viltit ja kuulokkeet! Lento sujui mukavasti tutustuen uusiin tuttavuuksiin.











Maanantaina 15.4

Saavuttiin aamulla lentokentälle ja siitä sitten haettiin laukut ja lähdettiin kaikkien kuvien ja odottamisien jälkeen busseilla kohti hotellia! Yövytään siis Rosedale nimisessä hotellissa ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä hotellihuoneisiin ja esim. ilmaiseen wifiin! Hotelliin jätettiin laukut ja lähdettiin syömään ekaa kertaa. Päästiin myös käymään kaupassa ostamassa mitä halusimme. Sen jälkeen menimmekin taas syömään ja aika nopeasti hotellihuoneisiin nukkumaan, sillä nukuttiin lentokoneessa ehkä just ja just tunti yhteensä...








Fiilikset ovat siis super hyvät, toki ekoina päivinä mulla ainakin oli tosi väsynyt olo, mutta nyt aikaeroon on jo tottunut. Ruoka on ollut tosi hyvää ja puikoilla syöminen sujuu joka päivä paremmin :D Liikenne on ihan tajutonta täällä! Siis autot vaihtelee kaistaa miten haluaa ja ihmiset loikkii autojen väleistä ja mopot pelästyttää joka kerta kun ne tulee hiljaisilla sähkömopoilla takaata ohi. Outoa on myös se, että täällä auton torvea soitetaan joka sekunti, mutta se ei tarkoita samaa kun Suomessa, että nyt joku teki tyhmästi liikenteessä ja näytetään kaikkia merkkejä kuskeille, vaan täällä se on merkki, että täältä tullaan ja kannattaa pysyä pois alta.. Nyt kun ollaan menty bussilla jo monet päivät niin alkaa vähän hahmottamaan kuinka iso tämä paikka ihan oikeasti on. Aamulla lähdetään aikasin, sillä liikenteessä on pari muutakin autoa.. Kuulemman Pekingissä on yli 6 miljoonaa autoa eli vähemmän kun meillä on Suomessa asukkaita?! Siitä voi päätellä vähän :D Emil kirjoittaa loppu viikon tapahtumista teille, siihen asti  näkemisiiin!


-Emma


Kommentit