Luotijunalla Xi'aniin

Maanantai 22.5

Päivämme alkoi kiinankielen tunnilla, jolloin opiskelimme ruokien nimiä ja miten niitä tilataan. Tunnilla pelasimme myös bingoa ruokasanaston kanssa. Tunnin jälkeen suuntasimme syömään jonka jälkeen lähdimme museoon ja sen jälkeen Silk marketille ostoksille. Maanantai oli myös ainut päivä jolloin satoi ja oli noin 20 astetta lämmintä. Oli hassua miten kiinalaiset luulivat, että ollaan sokerista ja oli lähdössä ostamaan meille jokaiselle sadeviittoja päälle, ennen kun poistutaan bussista.







Joidenkin Silk marketin kauppojen nimet olivat aika eksoottisia :D

Tiistai 23.5

Tiistaina meille koitti kiinankielen tunnilla koe, jota ennen vähän kerrattiin. Koe oli suurimman osan mielestä tosi vaikea ja osan mielestä helppo. Meillä oli järjestetty ennen matkaa kiinan kursseja skypen avulla kun taas osa oli lukiossa käynyt pari kurssia kiinaa. Huomasi kyllä ketä on kursseja käynyt vähän enemmän :D Kokeessa oli kuulunymmärtämis tehtäviä ja pari sanasto tehtävää. Kokeen jälkeen mentiin syömään jonka jälkeen mentiin maistelemaan teetä. Se oli hienon näköstä seurata miten niitä tehdään ja lopuksi maistella minkä makusia niistä tuli. Siellä oli myös mahdollisuus ostaa tee kuppeja ja itse teetä kotiin. Itse ostin yhden tee maun jota maisteltiin, joka oli aika lähellä mehun makua. Saa nähdä koska testaan sitä kotona.








Keskiviikko 24.5

Meillä oli lähtö aikaisin aamulla hotellilta juna-asemalle, sillä suunnattiin luotijunalla Xi'aniin. Juna meni noin 300km/h ja matka kesti 6h. Matkan jälkeen meille tuli uudet oppaat ja suuntasimme hotellille. Ei oikein tiedetty mitä odottaa Xi'anilta ja oletimme sen olevan ihan pikku kylä. Kuitenkin hotellimme oli tosi hieno ja huoneet oli tosi isoja ja saimme tietää, että Xi'anissa on 11 miljoonaa ihmistä.. Saimme hetken levähtää
hotellilla kunnes lähdimme syömään ja sen jälkeen vielä illalla katsomaan The Big Wild Goose Pagoda aluetta.






- Emma



Kommentit